درست کردن تلفن همراه حاوی آشنا شدن با اساس کلی و طرز عملکرد گوشیهای موبایل است
همچنین آگاهیبا تارخ مختصر تلفن -ابزار و لوازم کارگاه تعمیرات،سری بندی گوشی ها - نقشه خوانی- شناخت قسمت ها - قطعات گوشی ها و اقسام سیستم عامل هاو...میباشد.
البته این نکته لازم به ذکر است که تعمیرات موبایل بدون اطلاعات الکترونیک و دانستن روابط و شناختن قطعات و مخابرات سیارمنجر به اشتباهات در تعمیرات و عدم توانایی تعمیر کار خواهد شد و تعمیرکاری در کار خود پیشرفت خواهد کرد که با علم به روابط الکترونیکی و مخابراتی بخش های مختلف یک گوشی دست به تعمیر آن بزند . زیرا گوشی تلفن همراه دستگاهی بیش از اندازه حساس ، پیشرفته و دقیق است که نمی توان به صورت تجربی و عملی تعمیرات آن را انجام داد . بنابراین در دوره های کارورزی، بخش تعمیرات موبایل زمان مفیدی است که شما به الکترونیک و مخابرات تسلط کافی داشته باشید.
درهمین
راستا آموزشگاه پارسه دوره های آموزشی آموزش تعمیرات
موبایل رابصورت حرفه ای برگزار می کند
انواع سیستم عامل های موبایل
در ابتدا تلفن های همراه دارای ساختار پیچیده ای نبودند . سخت افزار محدود نیاز به نرم افزارهای پیچیده نداشت ، تا اینکه شرکتهای مطرح ساخت گوشی های تلفن همراه نسل های دوم و سوم گوشی های خود را عرضه کردند . این گوشی ها دارای امکانات سخت افزاری بیشتری بودند که شامل سی پی یو ، رم و هارد بوده و تقریبا به صورت یک کامپیوتر کوچک طراحی شدند . در این زمان بود که این شرکتها به اهمیت نرم افزار در این گوشی های پی برده و رقابت نرم افزاری در کنار رقابت سخت افزاری شروع شد . مایکروسافت یکی از شرکتهایی بود که قبلا روی سیستم عامل کامپیوتر های جیبی خود کار کرده بود و Windows CE را به همین منظور طراحی کرده بود . این ویندوز قابلیت این را داشت که روی موبایل ها نیز نصب شود . بعد از رسمیت یافتن موبایل های نسل جدید شرکت های مطرح در این صنعت که به مشکلات بی شمار Windows CE پی برده بودند و نمی خواستند نرم افزار این صنعت را در انحصار یک شرکت نگه دارند با همکاری هم سیستم عامل جدیدی برای موبایل ها به وجودد آوردند که Symbian نام گرفت . البته رقبای دیگری نیز مثل سیستم عامل Linux در این صنعت وجود دارند که فعلا به صورت عمده استفاده نشده اند . در اصطلاح به موبایل هایی که از این سیستم عامل استفاده می کنند SmartPhone گفته می شود
گوشی های بدون سیستم عامل ، گوشی های جاوا :
تا همین چند سال اخیر واژه سیستم عامل در بین گوشی های تلفن همراه معنا و مفهوم خاصی نداشت . یعنی گوشی های تلفن همراه از سیستم عامل خاصی استفاده نمی کردند و شاید صحیح تر بتوان گفت سیستم عاملی برای گوشی های تلفن همراه وجود نداشت ! اما به مرور با پیشرفت سرسام آور دنیای فن آوری موبایل سیستم های موبایلی که قبلا وجود داشت نام گرفتند . یعنی اینکه با به وجود آمادن سیستم عامل های مختلف واژه ای به نام گوشی های بدون سیستم عامل بوجود آمد .این نوع از گوشی ها از نظر ساختار نرم افزار جزو ساده ترین نوع گوشی های تلفن همراه هستند . به صورت غیر تخصصی می توان آنها را در سه گروه زیر دسته بندی کرد :۱٫گوشی های ساده بدون سیستم که قابلیت ساپورت نرم افزار ندارند ، از امکاناتی چون دوربین و … نیز برخوردار نیستند : نوکیا ۱۲۰۰ ، ۱۱۰۰ ، و …۲٫ گوشی های ساده بدون سیستم عامل که قابلیت ساپورت نرم افزار های مخصوص تولیدی فقط توسط سازنده را دارند ، گاها از دوربین و … نیز در سطح پایین برخوردار هستند : نوکیا ۶۰۲۰ و … تعدادی از گوشی های سامسونگ و موتورلا ۳٫ گوشی های بدون سیستم عامل که قابلیت نصب تم های مخصوص ، بازی ها و نرم افزار های جاوا را دارند ، دارای دوربین عکاسی گاها با کیفیت بسیار بالا نیز هستند . در بین عموم مردم به گوشی های جاوا معروف هستند . مانند اکثر گوشی های سونی اریکسون : w810 , k750 , w770 نوکیا : ۶۵۰۰ , ۵۳۱۰ و …سه نوع بالا اگر چه در دسته بندی گوشی های بدون سیستم عامل قرار دارند ( سیستم دارند، در واقع سیستم ها کاربری ساده ویژه کارخانه برای گوشی) اما مسلم است نوع سوم تفاوت ها و گستردگی های بسیار زیادی را با دو نوع اول دارند و امروزه نیز قسمت بزرگی از بازار را تشکیل می دهند و در واقع گوشی های با کربری فقط ضروری نام گرفته اند
سیستمعامل سیمبین :
سیمبیان سیستمعاملی است که توسط شرکت انگلیسی Symbian، برای تجهیزات سیار (mobile) طراحی شده است و با سیستمعاملهای دیگری مانند Windows Mobile ،Palm OS و لینوکس رقابت میکند. شرکت سیمبیان در ژوئن 1998 در انگلستان تأسیس شد. سهامداران این شرکت در آغاز، شرکتهای Psion، نوکیا، اریکسون، ماتسوشیتا و موتورولا بودند. در سپتامبر 2003، موتورولا سهام خود را به شرکت های Psion و نوکیا فروخت. در جولای 2004 نیز سهام Psion توسط نوکیا، پاناسونیک، زیمنس و سونیاریکسون خریداری شد. در نتیجه این شرکت در حال حاضر در مالکیت شرکتهای اریکسون، نوکیا، ماتسوشیتا (پاناسونیک)، زیمنس، سونیاریکسون و سامسونگ است.پلتفرمهای مختلفی براساس سیمبیان طراحی شده است که شامل پلتفرمهای باز مانند UIQ ،Nokia سری شصت، هفتاد و نود، و پلتفرمهای بسته مانند NTT DoCoMo هستند. انعطافپذیری این سیستمعامل به آن امکان میدهد روی انواع گستردهای از تجهیزات موبایل پیادهسازی شود. بزرگترین ویژگی این سیستمعامل، طراحی آن برای تجهیزات کوچک دستی با منابع محدود است که می تواند ماهها و سالها روی آن اجرا شود.
به علت محدود بودن منابع حافظه در چنین تجهیزاتی، از روشهای مختلفی برای استفاده بهینه از آنها استفاده شده است. برنامهنویسی سیمبیان، رویدادگرا (event-based) است و CPU زمانی که برنامههای کاربردی مستقیماً با یک رویداد ارتباطی نداشته باشند، خاموش میشود. به این نوع برنامهنویسی، active objects گفته میشود. چنانچه از این روشها به خوبی استفاده شود، مدت کارکرد باتری نیز افزایش پیدا می کند. به همین علت برای دستیابی به این ویژگیها از زبان ++C برای برنامهنویسی و توسعه این سیستمعامل استفاده شده است؛ هر چند بسیاری از تجهیزات با پلتفرم سیمبیان میتوانند بهوسیله زبانهای دیگری چون PL ،Python، ویژوال بیسیک،Simkin و Perl نیز برنامهنویسی شوند.انواع سیمبین بر حسب موبایل و نیاز آن متفاوت است.اسمارتفونهای سری 60 یکی از انواع سیستم عاملهای سیمبین است که از این سری تا به حال ورژنهای 6، 1/6، 7، 8، 1/8 و 9 تولید شده. سری دوم، اسمارتفونهای سری 80 هستند که تعداد نرمافزارهای آنها به اندازه سری 60 نیست. اسمارتفونهای سری 90 برای گوشیهای خاصی طراحی شده که از لحاظ سیستمعامل، امکانات بسیاری را به کاربر ارائه میدهد، اما مانند سری 80 در پشتیبانی از برخی
نرمافزارها مشکل دارد. آخرین سری اسمارت فونهایUIQ هستند که این سیستمعامل بیشتر برای گوشیهای قلمدار کاربرد دارد.
درست کردن گوشی حاوی آشنایی با اساس جامع و طرز عملکرد گوشیهای تلفن همراه می باشد
همچنین آگاهیبا تارخ مختصر تلفن -ابزار و لوازم کارگاه تعمیرات،سری بندی گوشی ها - نقشه خوانی- شناخت بخش ها - قطعات گوشی ها و انواع سیستم عامل هاو...میباشد.
البته این نکته لازم به ذکر است که تعمیرات موبایل بدون اطلاعات الکترونیک و دانستن روابط و شناختن قطعات و مخابرات سیارمنجر به اشتباهات در تعمیرات و عدم توانایی تعمیر کار خواهد شد و تعمیرکاری در کار خود پیشرفت خواهد کرد که با علم به روابط الکترونیکی و مخابراتی بخش های مختلف یک گوشی دست به تعمیر آن بزند . زیرا گوشی تلفن همراه دستگاهی بیش از اندازه حساس ، پیشرفته و دقیق است که نمی توان به صورت تجربی و عملی تعمیرات آن را انجام داد . بنابراین در دوره های کارورزی، بخش تعمیرات موبایل زمان مفیدی است که شما به الکترونیک و مخابرات تسلط کافی داشته باشید.
درهمین
راستا آموزشگاه پارسه دوره های آموزشی آموزش تعمیرات
گوشی رابصورت حرفه ای برگزار می کند
دو
نوع آی سی داریم که پایه آن ها در زیر قرار گرفته است و باید تشخیص داد که کدام، از
نوع BGA و کدام از نوع BGY است. آی سی هایی که از نوع BGAهستند تعداد پایه هایشان
بیشتر است. برای تغییر در این آی سی ها از شابلون استفاده می گردد.
تشخیص جهت آی
سی برروی مادربرد :
بر روی آی سی ها نقطه ای وجود دارد که برای ما شمارش پایه ها را مشخص می کند. برای تعویض SMD آی سی، از دستگاه هیتر استفاده می شود. مقدار حرارت نباید دست را اذیت کند.
در تعویض قطعه ها از لوازمی مانند، دستگاه هیتر با هویه، گیره کار، پنس و یا مایع Flax استفاده می گردد. ماده شوینده ای که به کار برده می شود. ده هزار است؛ برای نمونه در تعویض آی سی باید جهت آنرا مشخص کنیم.
آی سی را به وسیله پنس گرفته و با هیتر حرارت می دهند، کار تعویض قطعه نیاز به فرصت دارد.
آی سی را جدا می کنیم و پس از این که پایه ها به وسیله قلع احیا شد. دو مرتبه آی سی را در محل جا گذاری می نمایند. البته جهت در خازن مهم نیست.
نصب کردن آی سی فوت و فن خاص خود را دارد. در هیت دادن می توان از مایع فلکس استفاده کنیم. ولی باید قبل از آن برد شستشو داده شود. هیت دادن سطوح برد به آرامی مدارهیت داده می شود. تعویض قطعه ها SMD به آسانی صورت می گیرد و هیچ جابجایی صورت نمی گیرد. در آی سی های BJA ما نیاز به پایه سازی است که از طریق شابلون ها صورت می پذیرد.
پس
از اتصال راه های مثبت و منفی به دستگاه و تشخیص پلیت های مثبت و منفی بر روی
مادربرد ما می توان گوشی را به دستگاه منبع تغذیه متصل نمود. ولی قبل از آن باید
ولتاژ مشخص باشد. چون اگر ولتاژ بالا باشد خراب می شود. گوشی با اتصال سیمها به
پلیت های مثبت و منفی، گوشی روشن می شود.
بررسی قطعه ها
۱- ال سی دی یا صفحه نمایشگر کریستال مایع از ۳ قسمت اصلی تشکیل شده است.
الف) صفحه نمایشگر
ب) آی سی drive
ج) نحوه اتصال ال سی دی به UI
صفحه نمایشگر از چهار لایه اصلی، تلق نور- کریستال مایع خطوط عمودی، افقی و صفحه انعکاسی تشکیل شده است. دو عامل باعث driver آی سی می شوند و اطلاعات را مشخص می کنند. آی سی قابل تعویض نیست ال سی دی ما به دو دسته تقسیم می شوند.
۱- با کابل
۲-
بدون کابل
نحوه چسبیدن سوکت :
۱- قلع کاری
۲- سوکتی
۳-
چسبی
عیوب ال سی دی :
دستگاه کار نمی کند
عیب یابی ؛ باید مرحله به مرحله عیب تشخیص داده شود، این عیب می تواند از مناطق مختلف باشد. یکی خود صفحه ال سی دی باشد. ممکن است شکسته باشد. ال سی دی به concetor وصل می شود.
اگر ال سی دی از نظر ظاهری سالم باشد عیب می تواند از آی سی drive باشد که این وسیله قابل تعویض نیست. جدا کردن ال سی دی از قسمت چسب زده به وسیله حرارت صورت می گیرد.
ال سی دی با connect با صفحه UIF مرتبط می شود، ممکن است در آن قطعی به وجود آمده باشد.
ممکن است مادر برد ایراد داشته باشد. استناد ما تنها نقشه گوشی است پایه ها / انتقالِ ولتاژ / را با مولتی تشخیص داده که آیا روشن می شود یا خیر؟ اگر ولتاژ صحیح بود، پس ایراد ازسی پی یو است و آی سی که پردازشگر است اما اگر ولتاژ درست انتقال نیافت به آی سی دیگری مربوط است.
POWER
SUPPLY که در گوشی های جدید این آی سی ها در داخل هم ادغام شده است. یک آی سی را
به دقت بنگرید، و در داخل آن آی سی های مختلفی وجود دارد که عملکرد متفاوتی دارند.
آی سیPOWER SUPPLY ، آی سی شارژ و یا ADWEآی سی و ! UEM کل این آی سی ها عملکرد
کنترل دستگاه را برعهده دارد.
نکته مهم در تعویض آی سی ها
۱- تعیین قید یا محدوده آی سی چرا که آی سی های DJA از انواعی هستند که پایه آن ها را در این نوع پایه ها در زیر قرار گرفته است. آی سی برای اینکه درجای مخصوص قرار گیرد باید در قید خود باشد.
۲- در حین نصب آی سی از نوع DJA سعی شود با پنس بر روی آی سی فشار آورید. چون این کار باعث می شود تا قلع هایی که در زیر قرار گرفته است، به هم اتصالی دهند و سبب کارکرد آی سی شوند.
۳-
برای فهمیدن اینکه آیا آی سی درست در سر جای خود نصب شده است، می بایست آی سی بطور
کاملً مماس سطح برد قرار گیرد. همچنین آی سی از چهار طرف نصب شده باشد. در یکی از
نکات مهم در تعویض قطعه تمیزی سطوح است که باعث می شود کار تمیز
شود.
تعمیرات تلفن همراه شامل آشنایی با اصول کلی و نحوه عملکرد گوشیهای موبایل می باشد