گذران علم آموزی در کشورآلمان و پاسخ به پرسش های رایج در مورد گرفتن ویزای تحصیلی کشورآلمان
مهاجرت به آلمان گذران علم آموزی در کشورآلمان و پاسخ به سوال های رایج در مورد گرفتن ویزای تحصیلی کشورآلمان و شرایط ادامه تحصیل در کشورآلمان : نخست باید درمورد قانون ها مهاجرتی که سرزمین آلمان برای دانشجویان قرارداده اطلاعات کافی داشته باشد و در این زمینه به روز باشید.توصیه مهم دیگر این موضوع می باشد که می بایست درمورد مراتب انجام کارتان برای اخذ اقامت دانشجویی و یا رفت و آمد به سرزمینآلمان آگاهی کافی داشته باشد تا در برنامه زمانی تان مشکلی ایجاد نشود.
متقاضی میباید خود را پس از ورود به آلمان نزد چه ادارههایی معرّفی کند؟
تحصیل در آلمان و شرایط مهاجرت به آلمان
مهمترین اداره، ادارهی خارجیها (Ausländeramt)و اداره ثبت احوال (Einwohnermeldeamt) است. داوطلب تحصیل در آلمان میباید در ادارهی خارجیها مدارکی ارائه دهد که دال بر تأمین هزینهی تحصیل دانشجو در آلمان باشند. اجازهی اقامت دانشجویی در آلمان تنها برای یک سال صادر میشود و باید هر ساله تمدید شود.
آیا کارنامههای تحصیلی و دیگر مدارک باید تأیید شوند؟
برای درخواست تحصیل در آلمان میبایست تمام مدارک و کارنامههای متقاضی نخست ترجمه و سپس بهطور رسمی تأیید شوند. برای درخواست پذیرش، تنها به ترجمهی تأیید شدهی این مدارک نیاز است. نکتهی مهم : هیچگاه اصل مدارک خود را تحویل ندهید. ارایه ترجمهی تایید شدهی مدارک کافی است.
آیا دانشجو میبایست خود را بیمهی درمانی کند؟
دانشجویان آلمانی و دانشجویان سایر کشورها زیر پوشش شرکتهای بیمهی خدمات درمانی دولتی (gesetzliche Krankenkasse) قرار میگیرند. حق بیمهی دانشجویی تقریبا ۵۰ یورو در ماه است.
چه مقدار پول برای تحصیل در آلمان لازم است؟
تحصیل در آلمان و هزینه های تحصیل در آلمان
هزینهی زندگی در آلمان بالاست. میزان مخارج زندگی دانشجویی در آلمان بستگی زیاد به شهری دارد که دانشگاه در آن واقع است. در بیشتر ایالتها، دانشجویان هنوز شهریهای به دانشگاه نمیپردازند. ولی دانشجو برای تامین مخارج زندگیاش میباید ماهیانه در حدود ۶۶۰ یورو پول داشته باشد.
دانشجو کجا و چگونه میتواند جایی برای زندگی پیدا کند؟
از طریق روزنامهها، آگهیها یا تابلوهای اعلانات. آپارتمانهای اشتراکی(Wohngemeinschaft) یا خوابگاههای دانشجویی(Studentenwohnheim) امکانهای خوبی برای زندگی مناسب دانشجویی هستند. بعلاوه ادارهی امور صنفی و فوق برنامهی دانشجویی (Studentenwerk) وبخش روابط بینالملل دانشگاه مربوطه (Akademisches Auslandsamt) هم در یافتن مکانی برای زندگی، به دانشجویان کمک میکنند.
آیا دانشجو در آلمان برای کارکردن نیاز به اجازهی کار دارد؟
خیر، امّا در این مورد محدودیّتهایی وجود دارد. دانشجویان کشورهای غیرازاعضای اتّحادیّهی اروپا، مجازند تنها ۹۰ روز در سال کار کنند. از سوی دیگر در برخی ایالتها، این دانشجویان اجازه دارند تنها در تعطیلات بین دو نیمسال تحصیلی کار کنند.